Başarılarımız< Geri dönün

14.12.2017

7. Sınıf Öğrencilerimizle “World Scholar' s Cup” taydık

7. Sınıf Öğrencilerimizle “World Scholar' s Cup” taydık

7. sınıf öğrencilerimizle 09 - 10 Aralık 2017 tarihleride, İzmir SEV Okullarında gerçekleştirilen “World Scholar' s Cup” adlı yarışmaya katıldık.

World’ s Scholar’ s Cup’ ta üç öğrenciden oluşan takımlar hâlinde yarışılmakta olup turnuva 4 bölümden oluşmaktadır: “The Scholar’ s Challenge, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar’s Bowl”. Bazı turnuvaların sosyal ve akademik alanda ek bölümleri de yer almaktadır. Bölgesel turnuvalardaki pek çok alanda kişisel ve takım olarak kazanılan başarılar ödüllendirilmektedir. Bu nedenle World’ s Scholar’ s Cup; çocuklara takım çalışmasının nasıl yapılabileceğini gösteren, onların öz güvenini geliştiren ve bütün bunları İngilizcelerini kullanarak yapmalarını sağlayan en keyifli yarışmadır. Tüm bunların yanı sıra World Scholar' s Cup, dünyanın birçok ülkesinden farklı yaşlardaki çocuğun İngilizce beceri ve bilgisini yarıştırdığı takibinde ise başarılı takımların dünya turnuvasında finale katıldığı uluslararası bir yarışmadır.

World Scholar' s Cup’ ta 7. sınıf öğrencilerimizden Bora Özkan, Yağmur Deliorman, Zoe Aylin Filippidis, Aleyna Defne Durmaz, Selin Gümüş ve Korkmaz Alp Tuygun; 4 farklı yarışmaya katılarak 7 farklı konuda yarıştı. Yarışmamızdan büyük bir gururla ve çeşitli ödüllerle döndük:

Scholar’s Bowl “Bilgeler Turnuvası”: Selin Gümüş, Aleyna Defne Durmaz, Zoe Aylin Filippidis; 3 Gümüş Madalya
Debate Champions “Münazara Mücadelesi Şampiyonları”: Zoe Aylin Filippidis; 1 Gümüş Madalya
Debate Teams “Münazara Mücadelesi Takım”: Selin Gümüş, Aleyna Defne Durmaz, Zoe Aylin Filippidis; 3 Gümüş Madalya
Writing Champions “Yazı Şampiyonları” : Bora Özkan ve Selin Gümüş; 2 Gümüş Madalya, Aleyna Defne Durmaz ve Zoe Aylin Filippidis; 2 Altın Madalya
Writing Teams “Yazı Takım” : Selin Gümüş, Aleyna Defne Durmaz, Zoe Aylin Filippidis; 3 Altın Madalya
Challenge Champions “Genel Kültür Şampiyonları” : Selin Gümüş ve Zoe Aylin Filippidis; 2 Gümüş Madalya
Da Vinci Scholars “Da Vinci Özel Ödülü” : Korkmaz Alp Tuygun 1 Gümüş Madalya
Champion Scholars “Şampiyon Bilgeler” : Zoe Aylin Filippidis; 1 Altın Madalya
School Top Scholar “En Yüksek Okul Puanı” : Selin Gümüş, Aleyna Defne Durmaz, Zoe Aylin Filippidis; 3 Gümüş Madalya
Champion Teams (that go to the World Finals) “Şampiyon Bilgeler Takım”: Selin Gümüş, Aleyna Defne Durmaz, Zoe Aylin Filippidis; 3 Gümüş Madalya

Ayrıca yarışma genelinde 20.000’ in üzerinde puan toplayan takımımız, bu yıl henüz tarihi ve yeri belirlenmemiş olan Avrupa final ayaklarından birinde de yarışmaya hak kazanmışlardır.

World Scholar’ s Cup’ ta okulumuzu en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimizle iki gün boyunca hem çok eğlenceli hem de oldukça öğretici vakit geçirdik.


Foto Galeri