Bizden Haberler< Geri dönün

8.6.2013

4+4+4 Sisteminde Sınavlar: Okulun Sınavı – Sınav Okulu

İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı “Okulun Sınavı – Sınav Okulu” başlıklı panelde 4+4+4 sisteminden yansıyanları değerlendiriyor.

İELEV olarak ilkini 4+4+4 Sistemi Neler Getiriyor? adı ile 2012 yılında gerçekleştirdiğimiz Eğitim Dünyası Seminerleri’ nin ikincisi 4+4+4 Sistemi ve Sınavlar: Okulun Sınavı – Sınav Okulu başlığı ile sürüyor.

Eğitimci, yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan dinleyici kitlesine yönelik düzenlenen panelde, yeni sisteminin ilk yılında okulöncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde yaşananlar, merkezi sınavlar, öğrenci ve velileri bekleyen süreçler tartışılacak.

Bu çerçevede velilerin zihinlerinde oluşan soruları yanıtlamak üzere; yeni eğitim sisteminin sınavlara etkisini kariyer danışmanı Oktay Aydın, 4+4+4 sisteminde ortaöğretimin ve liselerin yeniden düzenlenmesini Eğitim Reformu Girişimi (ERG) politika analisti Aytuğ Şaşmaz değerlendirecek. Sistemin öğrenci, öğretmen ve velilere yansımalarını ise Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Tezbaşaran aktaracak.