Haberler< Geri dönün

23.1.2017

18 Ocak'ta İELEV Özel Lisesi 9 ve 10.Sınıf Öğrencileri Endüstriyel Tasarım Çalıştayı'na Katıldılar

Tasarımcı Eli Bensusan, daha önce okulumuzda verdiği “21. Yüzyılda Tasarım” konferansına duyulan büyük ilginin ardından 9 ve 10. sınıf öğrencilerimiz ile "Ürün Tasarımı ve 3D Yazıcı Kullanımı" ile ilgili bir çalıştay düzenledi.

Öğrenciler kavramsal haritalama metodu ile çalışmak istedikleri fikirleri belirlediler. Bu fikirler doğrultusunda yaptıkları eskizlerle kendi ürünlerini geliştirdiler. Tasarladıkları ürünleri, dijital 3 boyutlu bir modelleme programı kullanarak 3D yazıcılar vasıtası ile ürettiler. Tasarladıkları ürünlerin tanıtıcı yazıları, eskizleri ve 3D çizimleri ile birer sunum paftası hazırladılar.

Öğrenciler, bu çalıştay ile tasarım disiplinlerinin çalışma metotlarını deneyimlediler ve portfolyolarına koyabilecekleri bir ürün çıkardılar.